Deze mail bevat afbeeldingen. Niet zichtbaar? Bekijk de nieuwsbrief online

Aan            :   Ingeborg Evenblij
Lidnummer:  1674

 

Nieuwsbrief 2, seizoen 2017-2018, 5 november 2017


 
DE LAATSTE LOODJES...

Zo begin je aan ‘de klus’ en voor je het weet zit het er alweer op. Ruim een jaar geleden werden wij gevraagd om het Sassendonkse carnaval voor te gaan als Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk. De reden van dit late verzoek weten we allemaal, dit was in en in verdrietig en maakte uiteindelijk de Sassendonkse Zittingsavond tot een zeer bijzondere editie met een lach en een traan.

Samen met Zus en Zo hebben wij geprobeerd alles uit ‘ons’ seizoen te halen. Niets was te gek, alles was leuk. En dat kregen we ook terug van de vereniging; geweldige leuke stukjes op de interne receptie, de hoge opkomst van begeleiding bij bezoeken aan andere verenigingen en een ‘uitwedstrijd’ naar Maastricht. En wat hebben alle commissies, dansmariekes, Raad van 11, bestuur, Adjudantenslim, individuele Eileuverleden en natuurlijk het Vorstendom zich enorm ingezet om voor ons een warm bad te creëren. Heel veel dank daarvoor!

Sinds vorig jaar zijn wij ook weer beter bij de tijd, de term vloggen zullen wij niet meer vergeten en ook de dap-alaaf is niet meer uit ons systeem te krijgen. Dat alles door het illustere trio Jeugd Prinses Indy en adjudanten Romy en Noura. Deze bandietjes hebben een heel speciaal plekje in ons hart gekregen en wij zullen ze niet snel uit het oog verliezen. Enne, vroeg of laat krijgen wij die *@#$%^& meneer Enzo Knol naar Sassendonk!

We hebben genoten van momenten als het heffen van het glas, de overval en opkomst van Jeugprinses Indy, de in- en externe receptie, Maastricht, bezoek aan Vorst Edwin in Born, de bezoeken aan andere verenigingen, het jubileum feest in Sneek. En natuurlijk de grandioze bordesscene, het onthaal op het station, de brugstunt, het stadhuis, de optocht, de carnavalsmis, ons dansje voor 1000 man tijdens het concert en natuurlijk het dweilen door het Sassendonkse tot aan de slotavond.

We hebben altijd tranen gelachen, onnozel gedaan en tenslotte zeer, zeer tevreden het licht uit gedaan! Het was ons een grote eer om de Eileuvers en Sassendonk voor te mogen gaan en we wensen de nieuwe Hoogheid evenveel plezier en geweldige momenten toe. Leef, geniet en promoot ons mooie Sassendonk!
  
Prins Sebas I

 
VAN JEUGDPRINSES INDY

Beste Eipiepers, Uiverstampers en andere Eileuvers,

Nog zo’n 2 weekjes te gaan en dan zit het er alweer op voor ons. Wat ging het allemaal ongelooflijk snel en wat hebben we een hoop meegemaakt in een jaar tijd met de vele vlogs die we gemaakt hebben. Onze hoogtepunten waren toch het meedoen in de optocht, de intocht met de speech op het Stadhuis, de receptie en alle leuke momenten met Prins Sebas en Zus&Zo. We hebben nog erg veel contact met elkaar en we gaan dit nooooooooooooit meer vergeten.

Onlangs waren we weer bij PEC Zwolle om de moeilijke uitdaging van Prins Sebas in te lossen maar dat viel nog niet mee hoor. Hierbij de link naar het filmpje van aanvoerder Bram van Polen wat de uitdaging inhield: https://www.facebook.com/100014320176199/videos/192829741204364/
We hebben daar erg veel schik gehad en tijdens onze abdicatie op de Zittingsmiddag zie je of het gelukt is.

Gelukkig vallen we niet in een diep gat want inmiddels is er meer ná de Eipiepers. Wij mochten meedenken over de nieuwe carnavalsgroep die is opgericht voor de tieners vanaf 12 jaar, genaamd de Uiverstampers, dus gelukkig kunnen we door met carnaval vieren en dat gaan we zeker doen.

Hopelijk zien we jullie nog op de Zittingsmiddag van 19 november om 12 uur in Urbana en we hopen dat er een Jeugdprins(es) uit het ei komt die net zoveel plezier gaat beleven als wij hebben gehad. We sluiten nog één keer af met onze leus:

Carnavalsvloggen doe je met Prinses Indy 1
Laat het maar zien, want dat doet iedereen


 

WIJ ZIJN DE UIVERSTAMPERS - DEEL 2


Beste Eileuvers, 

Vol trots laten we jullie hier het logo zien van van de Uiverstampers. Inmiddels hebben we ruim 15 leden tussen de 13 en 18 jaar en zijn we druk bezig met het organiseren van interne en externe activiteiten. Zit jij op de middelbare school en ben je nog geen 18 jaar en ben je nu inmiddels wel heel nieuwsgierig geworden? Mail dan naar mariellenorp@gmail.com.

groeten Mariël Potjes en Mariëlle Norp

 

VORSTEN AAN DE SLAG

Mooi resultaat voor de vereniging

Eind oktober hebben de Vorsten William en Herrie zich ingezet voor het werven van vrijwilligers voor Salland Doet. Dit is een instrument waarbij vraag en aanbod van vrijwilligerswerk eenvoudig bij elkaar worden gebracht. Om een goede aanzet te geven, was het nodig dat er een groep vrijwilligers beschikbaar komt. Om die te werven - het bedrijf van onze Hoogheid heeft daartoe de opdracht gekregen - zijn de Vorsten vroeg opgestaan en afgereisd. Zij kregen daarvoor een mooie beloning in het vooruitzicht gesteld die zij graag aan onze vereniging laten uitbetalen.

Hulde voor Vorst William en Vorst Herrie. Het mes snijdt aan drie kanten. Zij hebben een vermoeiende maar waardevolle dag gehad, Salland Doet heeft er een mooie groep vrijwilligers bij en de vereniging heeft een substantieel bedrag bijgeschreven gekregen.

 
WIE VERDIENT HET?

Het is weer bijna zover, de jaarlijkse lintjesregen van de Eileuvers. Hierbij hebben wij uw hulp nodig!!
Zijn er personen en / of groepen die in uw ogen een onderscheiding verdienen omdat zij zich bijzonder hebben ingezet voor het carnaval in het algemeen dan wel voor de Eileuvers in het bijzonder, meld het ons dan. Als Hoflid kunt u op persoonlijke titel iemand voordragen. Voordrachten van niet-Hofleden dienen door minimaal vijf personen te worden ondertekend.
 
Uw voordracht, voorzien van een goede en duidelijke motivatie, kunt u sturen ter attentie van de Kanselier der Orden van de Eileuvers (secretariaat@eileuvers.nl). Voordrachten dienen voor 31-12-2017 in ons bezit te zijn. Uit deze voordrachten zal de onderscheidingscommissie een voorselectie maken, waarna deze de uiteindelijke lijst met te onderscheiden personen samenstelt. De onderscheidingen worden op het Seniorencarnaval uitgereikt.
 
Namens Kanselier der Orden,
 
Jaap Hagedoorn, voorzitter

 
AGENDA

Zaterdag 11 november 2017: Sassendonkse Zittingsavond, Nieuwe Buitensociëteit
Zondag 19 november 2017: Eipieper Zittingsmiddag
Zondag 28 januari 2018: Externe receptie, Urbana
Zaterdag 3 februari 2018: Club van 111, Hotel Lumen
Zaterdag 3 februari 2018: Seniorencarnaval, Hotel Lumen
Vrijdag 9 februari t/m dinsdag 13 februari 2018: CARNAVAL !
 
Eileuvers op internet:
Contact info:
Email: Contactformulier website
Klik hier als u geen emailnotificaties meer wilt ontvangen